fredag 5 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

bydelsavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Festivaltid med Gurli Gris i Urbanplanen

urbanfestival 2018 publikumLørdag 4. maj kl. 11-17 er der traditionen tro Urbanfestival i Urbanplanen. I år foregår det på og omkring Bondegården, da fornyelsen af Remiseparken er i fuld gang.

Den første Urbanfestival så dagens lys i 2007. Dengang som nu var det beboere i området, der sammen med ansatte i Partnerskabet arrangerede festivalen. Sidste år var besøgstallet anslået til mere end 3.000 gæster. Det samme forventes i år. Programmet er sammensat, så der er aktiviteter både på scenen og rundt omkring på pladsen, og der er arrangementer for både børn og voksne:

Først går MAJS Band på scenen. Det er et live-orkester med et bagkatalog af klassikere fra f.eks. Four Jacks, John Mogensen, Danseorkestret, Kim Larsen, Robbie Williams, Lucas Graham, Joey Moe, Bruno Mars, Ed Shereen og Slade.

urbanfestival 2018 politiHerefter overtager Kidz & Girlz United scenen med at danseshow, før 'Gurli og Gustav Gris' gæster festivalen.

Gurli Gris kender de fleste børn fra et populært børne tv-program, som kan ses på flere kanaler i Danmark. 'Gurli og Gustav Gris' forestillingen er underholdning i børnehøjde med både sang, musik og konkurrencer.

Der er tale om en ny og stor produktion med den verdens kendte Grisefamilie ”Peppa Pig” ser nu dagens lys i Danmark. I samarbejde med Entertainment One, England, er det lykkedes Nordic Event Company at få licens og eneret dette børnebrand. Så nu er de to figurer Gurli og Gustav Gris på rundtur i hele Danmark.

urbanfestival 2018 grillmadSidst kommer Moussa Diallo med to kolleger – de gambianske musikere Dawda Jobarteh og Salieu Dibba. Moussa Diallo er kendt som bassist på den danske rock- og verdensmusikscene bl.a. i selskab med Sneakers, Savage Rose og Palle Mikkelborg. Med sin sang og musik bringer Diallo en gammel tradition videre, nemlig at fortælle historier videregivet fra mund til mund, fra generation til generation. Forestillingen 'Der var en gang i Mali' er for alle fra 5 år og opefter.

Rundt omkring Bondegården er der bl.a. stort loppemarked, BørneKulturpiloternes ’gådelabyrint’, Nærpolitiet og Ballonklovnen Shonmpy. Der vil også være hoppeborg, kreaværksteder, fodboldturnering, konkurrencer osv.

urbanfestival 2018 loppemarkedFestivalen byder også på tyrkisk og indisk mad, flæskestegs- eller æggesandwiches, snacks og vand/øl. Der er flere lokale foreninger repræsenteret, og der vil igen i år være mulighed for at få en snak med projektledere fra Københavns Kommune og Boligforeningen 3B om de store bygge- og renoveringsprojekter, der kommer til at forny området i de kommende år.

Det er gratis at deltage. Læs mere om programmet på www.urbanplanen.com eller på Facebook 'urbanplanen'
 

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: