torsdag 19 april 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 kultur

Tankegang: Ny samtalesalon midt i naturen

tankegang karen poulTankegang er en række samtaleaftener på Traktørstedet med værterne Karen Ringsmose og Povl Götke. De lover frisk luft, bevægelse og gode samtaler om emner, der optager os alle, men som vi ikke altid lige har tid til at snakke om

"“Vi lever i en nytte-tænkningstid. Alt hvad vi gør skal føre os et sted hen. Vi vil være dygtigere, slankere, hurtigere. Tankegang er et pusterum. Her står tiden stille. Vi mødes et øjeblik, og går hjem berigede af hinanden," siger Karen Ringsmose om de kommende samtaleaftener på Traktørstedet under fællestitlen "Tankegang".

"Tankegang er idéen om at vi tager på besøg på hinandens 'øer'. Til daglig er vi jo optagede af vores eget, og holder vores tanker om død, ensomhed, natur og kærlighed for os selv. Tankegang skal give deltagerne det samme som en god og dyb samtale over en middag," siger Povl Götke, som er den anden vært ved Tankegang.

De to har tidligere arbejdet sammen om Søren Kierkegaard projektet "Mennesket er en ø". Her udgav de 191 mikrohistorier inspireret af Søren Kierkegaards liv og værker, men med udgangspunkt i vores tid. Historierne blev udgivet på forlaget SMSpress og kunne købes både som SMS-beskeder, og senere som en bog.

Nu ståpr de bag 'Tankegang' her i Ørestad. I mandags løb det første arrangement af stablen. Dagens tema var 'Natur', og der var selvfølgelig indlagt en gåtur på fælleden, og senere vin og ost.

"Tankegang kan minde om en samtalesalon eller en filosofisk salon. Men vi vil mere end det. Vi har indlagt forskellige former for bevægelse i hver aften. Og frisk luft. Som værter vil vi også facilitere samtalerne på forskellige måder, og fremdrage nogle fælles erfaringer fra deltagerne," siger Povl Götke, som er præst og lærer i kristendom, livsoplysning og medborgerskab (KLM) på læreruddannelsen i Odense. KLM-faget er en ny form for filosofikum eller dannelsesfag i uddannelsessektoren.

"Man kan komme alene, med én under armen, en ven, en nabo eller en kollega. Vi skal have et par dejlige timer sammen; sammen om samtalen og sammen om og med naturen," siger Karen Ringsmose, som er tidligere konsulent i Folkekirkernes Skoletjeneste og blandt andet har arbejdet med eksistens-samtaler for voksne og filosofi med børn.

'Tankegang'
Arrangør: Amager skovhjælpere og Traktørstedet
Sted: Traktørstedet, Granatvej 6
Pris inkl. forplejning: 200,00 kr. pr. Person.
Planlagte Tankegange:
Tirsdag den 21. marts, kl. 17-19. Tema: Kærlighed. Te og tørret frugt.
Onsdag den 19. april. Tema: Ensomhed. Kaffe og kage.
Torsdag den 27. april. Tema: Døden. Fællesspisning.

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

euronews