tirsdag 25 september 2018

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

logo-orestad

lokalavis for Ørestad og naboomrader siden 2006 Godt liv

Deliro er vild med at cykle

deliro skovhjaelper cykel 127-årige Deliro er Skovhjælper på Naturcenter Amager og entusiastisk cykelmotionist. Forleden cyklede han til Århus, og drømmen er at besøge flere  danske byer, for at fortælle unge med indvandrerbaggrund, at de skal komme med ud at cykle

• Han har cyklet til Næstved, til Odense og til Århus. Første gang på en af naturcentrets lidt tunge udlejningscykler. Og uden GPS eller kort.
"Jeg kørte efter vejskiltene, og ved hvert byskilt tog jeg en selfie. Min tur til Århus blev dog lidt lang, fordi jeg kørte forkert og lige var forbi Næstved. På et tidspunkt begyndte det at regne og tordne. Jeg vidste ikke hvad jeg skulle gøre, og kravlede op i et træ", griner Deliro.
I disse dage er han tilbage på Naturcenter Amager, hvor han er i jobtræning hos Amager Skovhjælpere. Imens gør han sig tanker om den næste cykeltur.
"Jeg vil gerne til Frederikshavn, og det skal gerne kunne gøres på én dag. Jeg cykler hurtigt og er i super form. Jeg har altid trænet meget," siger Deliro.

deliro skovhjaelper cykel 2Motionscyklen gik i stykker
Han er født i Iran, men kom til Danmark som 12-årig. Han tilbragte mange år i et asylcenter, og fik først asyl for to år siden.
"Som mange andre unge begyndte jeg at træne rigtig meget i et fitnesscenter, for at få brugt min energi. En dag fik jeg øje på motionscyklen i fitnesscenteret. Jeg begyndte at træne så meget på den, at den en dag brød sammen! Efter det fik jeg lyst til at komme ud at cykle udenfor. Og det har jeg aldrig fortrudt," siger Deliro, som synes at mange flere unge med indvandrerbaggrund skulle begynde at cykle.

Vil have flere med
"De kalder mig en nørd og kan ikke rigtigt forstå at jeg er så fascineret af cykling. Men i stedet for at gå i byen og komme ind i ballade, skulle mange af de unge rødder hellere tage med ud at cykle. De får fyret en masse energi af, og ser en masse af Danmark," siger han.

Cykelprojekt
Han drømmer om at starte en cykelklub for unge indvandrere. Planen er at cykle rundt til fitnesscentre i danske byer og få en snak med de unge om at cykle. Men foreløbig er en ny cykel det største ønske. Amager Skovhjælpere har lånt Deliro cykler til hans ture, for han mangler stadig sin egen.

Cykle til hele verden
"Jeg får brug for en GPS, en ordentlig cykel, og noget hjælp i de byer, jeg besøger. Der er meget at planlægge! Men det er min skæbne at gøre det her, tror jeg. Siden jeg var lille har jeg gerne villet udrette noget. Cykelprojektet kan brede sig til hele Danmark, ja til hele verden! En dag vil jeg også gerne cykle til Paris. Det er min drøm".

Business:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Louises klumme