fredag 5 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Mindretal vil prioritere børnene i megabyggeri

werk arenakvarteret onlineTeknik- og Miljøudvalget valgte at følge indstillingen fra forvaltningen om megabyggeri i Arenakvarteret

• Samtlige partier på nær Enhedslisten stemte for forvaltningens forslag til opførelse af ny skole, svømme- og idrætshal samt en større boligkarré på et område på størrelse med seks fodboldbaner øst for Royal Arena. Udvalget havde inden afstemningen haft møde med en gruppe af beboere i Ørestad, der var bekymrede for, om det tætte byggeri ville gå ud over børnenes og elevernes mulighed for udendørs udfoldelse.

Læs også: Massivt nybyggeri i Ørestad Syd bekymrer beboerne

Efter mødet afgav Socialistiske Folkeparti, Enhedslisten, Alternativet og Radikale Venstre en protokolbemærkning, der opfordrer forvaltningen til at samtænke, boligbyggeri og skolebyggeri og P-anlæg, “så der skabes de bedst mulige udendørs forhold for skoleeleverne.”

Udmeldingen fra partierne giver forhåbninger hos Nick Vikander, der var med til mødet i Teknik- og Miljøudvalget:

"Det ser ud som om, flere politikere erkender, at der er et problem, og at der skal være plads til børnene. Nu må de vælge en konkret løsning. Vi håber, den bliver en del af forslaget til lokalplantillæg, som kommer i løbet af foråret," siger han.

Samtlige partier ønskede, at forvaltningen går i dialog med By & Havn om begrønning i området. Det Konservative Folkeparti, Dansk Folkeparti, Alternativet og Radikale Venstre ønskede desuden, at der blev stillet krav om minimum 6 svømmebaner af 25 meter i den kommende svømmehal.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: