fredag 5 juni 2020

ØRESTAD AVIS - LOKALAVIS FOR ØRESTAD OG NABOKVARTERER SIDEN 2006

Forurening dræbte fisk i Bydelskanal i City

doede fisk bydelskanalenVed et uheld blev overfladevand fra byggegrund ledt over i Bydelskanal Øst i Ørestad City. Gedde på 80 centimeter blandt de dræbte

• Overfladevand fra byggeriet på Kay Fiskers Plads har ført til omfattende fiskedød i Bydelskanalen Øst 6+7 foran Ørestad Skole. Normalt renses vandet fra byggegrunden i en container øst for byggepladsen, hvorefter det ledes ud i Nordre Landkanal. Men på grund af et nødstop skulle vandet ledes til det lokale kloaknet, i overensstemmelse med byggeriets tilladelser. Uheldigvis kom montøren til at lede vandet ned i en regnvandsbrønd, der har direkte forbindelse med vandsystemet i Ørestad.
“Det er jo et hændeligt uheld, og de er meget kede af det og bidrager også til genopretningen. Heldigvis var det i det sidste kanalafsnit, det skete, så skaden har været begrænset, men det har dog alligevel betydet, at en del fisk er døde,” fortæller driftsleder Kim Jansen, Ørestad Vandlaug.

Han ved ikke præcis, hvornår fejlen med udledningen er sket, men noterede sig, at vandet i kanalen begyndte at blive mere og mere grumset, hvorefter han gik i gang med at undersøge sagen nærmere og blev opmærksom på brugen af den forkerte brønd.
“Vi har måttet efterfylde med 5.000 m3 vand fra vores pumpestation, for at få renset vandet i kanalen, og nu ser det meget fornuftigt ud,” fortæller Kim Jansen.

En af de døde gedder, som Kim Jansen fiskede op af vandet målte 80 cm.
“Vi vidste godt, at der er gedder i kanalen, men at den var så stor kom alligevel bag på os,” siger han.

København:

Debat:

Bestil nyhedsbrev

Vi sender 1-2 gange pr. måned.

Anmeldelser

Louises klumme

DEBAT: